Image 1 Image 2 Image 3 Image 4

Montaj aer conditionat

Ma&Degraf  trateaza cu multa promptitudine orice solicitare / comanda prin telefon sau email. Cuvintele care ar putea caracteriza calitatea serviciilor Ma&Degraf  ar putea fi concretizate:”Profesionalism. Calitate. Promptitudine.”. Pentru paleta diversificata de produse, oferim servicii de montaj si service:

·         montaj, service, intretinere aparate de aer conditionat

·         montaj, service, intretinere camere frigorifice

De asemenea, mentionam faptul ca montam si oferim aparate de aer conditionat atat pentru cladiri/apartamente cat si pentru birouri sau sediii de companii..

 

 

 

Montam aparatele de aer conditionat fara a perturba calitatea functionarii acestora. Indiferent de model/producator, Ma&Degraf  asigura un montaj profesionist al aparatelor de aer conditionat atat pentru apartamente/cladiri cat si pentru automobile.

 

 

Ce presupune montajul unui aparat ? Este bine de ştiut că montajul presupune urmatoarele operaţiuni: amplasarea pe pereti a unitatii interioare şi a celei exterioare (conform preferintelor clientului, dar in limita posibilitatilor tehnice) si conectarea acestora prin intermediul traseului frigorific. Pentru trecerea traseului frigorific din interior spre exteriorul incaperii se va face o perforare a peretelui (~50mm). La final se va efectua vidarea traseului frigorific cu pompa de vacuum, se va instala furtunul de evacuare a condensului si se va pune aparatul in functiune.

Pentru obtinerea unui confort maxim si o functionare optima a aparatului va recomandam sa tineti cont de urmatoarele criterii inainte de a fi efectuate operatiunile de montaj ale aparatului de aer condiţionat:

o    In primul rand trebuie aleasa poziţia unităţii interne în cadrul încăperii. Aceasta trebuie făcută astfel încât difuzarea aerului să se facă într-un mod cât mai uniform in intregul volumal încăperii, evitand totodata ca fluxul de aer sa fie orientat in mod direct catre ocupantii acesteia.

o    Pentru ca fluxul de aer sa nu afecteze ocupantii incaperii este recomandat ca unitatea interioara sa fie instalata cat mai aproape de tavan, preferabilla o distanţă de 5-10 cm de tavan.

o    La fel cum pentru incalzire se instaleaza cate un calorifer in fiecare camera, si pentru racire ar trebui instalat cate un aparat in fiecare camera. Nu recomandam instalarea aparatului de aer conditionat pe hol pentru racirea intregii case Cum alegem aparatul de aer conditionat ?

o    Pozitionarea unităţii exterioare se va face astfel incat sa nu obtureze ferestrele, pastrand totusi un acces facil catre aceasta pentru interventiile de service si intretinere.

o    Unitatile exterioare sunt fabricate folosind tehnologii anticorozive de ultima generatie, putand fi amplasate direct in bataia razelor solare, nefiind necesara protectia suplimentara a acestora impotriva intemperiilor, ninsoare, ploaie, grindina, etc …

o    Singurul factor care afecteaza functionarea unitatii exterioare este vantul puternic pe perioada iernii, cand aparatul functioneaza pe incalzire, care in combinatie cu o umiditate relativ mare a aerului si la temperaturi negative poate duce la formarea unui bloc de gheata pe aparat, eliminarea acestuia neputand fi facuta decat prin metode empirice, folosind apa fierbinte.

o    În decursul procesului de racire unitatea exterioara degaja condens care va trebui evacuat prin intermediul furtunului de evacuare a condensului. Aparatele nu contin pompe, evacuarea condensului facandu-se gravitational, pentru aceasta furtunul de vacuare trebuind sa aibe o panta de minim 3 grade si sa nu fie astupat sau obturat.

o    E bine de ştiut că lungimea traseului frigorific (care leagă unitatea exterioară de cea interioara) nu trebuie sa depaseasca 7ml in cazul aparatelor clasice si 15ml in cazul aparatelor Inverter. Peste aceste limite randamentul aparatului scade, crescand in acelasi timp şi consumul de energie electrică. În plus este şi mai scump, traseul frigorific fiind facut din cupru !

o    Montarea aparatului de aer condiţionat în bucătarie sau în baie este un subiect mult controversat.In bucatarie aparatele vor trebui instalate departe de aragaz si sa aveti o hota performanta. Datorita faptului ca in cursul procesului de gatire se degaja in aer particule fine de grasime care ajung si in aparatul de aer conditionat, se recomanda spalarea saptamanala a filtrelor aparatului, iar anual o igienizare profesionala.

o    Montarea unui aparat de aer conditionat in baie elimina  cu succes aburii si impiedica formarea condensului pe pereti si oglinda, insa datorita functionarii in mediu umed alimentarea cu energie electrica trebuie facuta numai cu impamantare si folosind o siguranta diferentiala.

 

Service  si reparatii aparate de aer conditionat

Situatiile neplacute apar. Utilizarea necorespunzatoare a aparaturii atrage dupa sine defectarea echipamentelor .Indiferent de gravitatea defectiunii, Ma&Degraf  garanteaza un service specializat pentru aparatele de aer conditionat, in masura in care este posibil.

 

Oferim servicii de reparatii si verificari pentru orice tip de aparat de aer conditionat split.Reparam defectiuni si oferim solutii pentru mesaje de eroare date de aparatele de aer conditionat. Realizam verificari de freon si oferim pret pentru orice revizie de aparate de aer conditionat:

 

  • - Recuperare freon
  • - Inlocuire robineti aer conditionat
  • - Curatare si vidare sistem aer
  • - Deblocare compresoare
  • - Inlocuire ulei compresor
  • - Descarcare - incarcare cu gaz
  • - Inlocuire compresoare
  • - Sudura tevi aer conditionat
  • - Sudura in cupru